Utstillingsinfo
- Periode13.11.12 - 13.12.12
- StedGalleri Infill, Oslo
- Fordi Infill jobber med å legge opp byrom på en måte som blant annet stiumlerer til bruk og aktivitet, er dette en god match for Dank, da skatere er spesielt opptatt av byenes ulike strukturer, områder, flater og materialer, forteller Aksel Overskott i Dank.
- Oslo er Norges største by. På grunn av dette er den også landets viktigste arena for streetskating. Oslo byr på en perfekt blanding av ny og gammel arkitektur, industriområder og gamle bakgater. Skatere kjenner Oslo bedre enn de fleste, og legger et spesielt sett med egenskaper til grunn når de skal forklare hvorfor byen er et fint sted å bo. Bruker man byen aktivt betrakter man den fort på en helt annen måte. Å skate Oslo er å kjenne Oslo. Hos Galleri Infill presenterer Dank seks fotografier som portretterer nettopp dette.
På utstillingen kan man se bilder av fotografene Jørn Aagaard, Lars Gartå og Amund Bakke Foss. Jørn Aagaard er Art & Design director i Dank, og var med å starte opp magasinet sammen med Eirik Traavik og Aksel Overskott. Lars Gartå har vært redaktør for flere norske skateboardmagasiner, og er kanskje den skatefotografen i Norge med lengst fartstid. Gartå fungerer også som rådgiver for Dank og har bidratt med mye skatefoto i magasinet. Amund Bakke Foss er fast bidragsyter til Dank med både tekst og foto, og har utviklet seg sterkt innen skatefoto de siste årene.
- Hovedgrunnen til at vi har valgt nettopp disse tre fotografene er at de alle i stor grad bidrar til Danks utgivelser, i tillegg til at de alle har skatet i alt fra ti til tjue år og kjenner den norske skateboardscenen, og dermed også Oslo-skating, svært godt. De tre fotografene er mye ute og skater i Oslo selv, gjerne med kamera i sekken. I Dank tror vi at en denne tilnærmingen til skatefoto resulterer i gode og interessante bilder, som viser noe mer enn bare hvilket triks som blir gjort, forteller Overskott.
Mens norsk skateboardfotografi i perioder har vært preget av mye bruk av kunstig lyssetting, fisheye og sterke farger, ser vi nå mer og mer at fotografene går bort fra dette, i følge Overskott.
- Naturlig lys, sterkere variasjon med tanke på utsnitt og større fokus på "spottet", eller location om du vil, teller mer enn om bildet får trikset til å se spektakulært eller ekstremt ut. Et "renere" og mer nedstrippet utrykk kan vel sies å gjelde både Dank som magasin og bildene i det.
Utstillingen henger til 13. desember.
Lars Gartå
Jørn Aagaard