''Make love not war''
''Make love not war'' var hippienes hovedparole på 60-tallet. Fremdeles finnes det nok en og annen hippi igjen rundt omkring.
Her er noen av dem samlet til friluftsfestival nede ved Saltenfjorden.
I bakgrunnen har lysmesteren ordnet til en passende scenebelysning. Festen er igang!
Utstyr
  • Nikon D70s
  • Nikon AF-S, Nikkor 18-70mm f/3.5-4.5G E
  • Brennvidde18mm
  • Blender-
  • FilmtypeIso 200 RAW
  • Nei
  • AnnetAvtonet gråfilter.
    Warm-filter fra P.S
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger1616
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_174423} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (45)
Avsluttet .

Ja, de ser ut som noen hippier disse her. Jeg vet ikke om jeg helt likte farvetonen på skyene i øvre del av bildet. Men forøvrig en fin komposisjon. mvh Trond
Espen A. I.

Dette var et veldig spesielt skue. Liker dottene på jorden, samt at du har lagt på et filter som gjør bildet varmt. Det gjør det hele svært vakkert og teknisk sitter det ganske bra. Av en eller annen grunn ville jeg ikke ha med havet her, men det er jo smak og behag. Himmelen er smukk! :-)

mvh Espen
Avsluttet .

Ja dette var litt av en forsamling, kan se at du har fått med meg og der helt til høyre:)
Det sitter nok endel igjen fra den tiden ja, og hippi har jeg blitt kalt av ungene mine til dags dato.
Skikkelig bra fanget dette her Kurt, og himmelen var svært så innholdsrik med masse gode farver og dramatiske skyer.

Virkelig godt og fint motiv dette.

mvh arild
Bente K.

Jeg smilte godt til introduksjonen din her, fantasien din er det ikke noe i veien med. Fargenyansene i dette bildet gjorde det veldig behagelig å se på. Bildet inneholder mye: fjell, himmel, hav og gresstuster, men komposisjonen gjør at de harmonerer og glir naturlig innover i bildet. Fine kulisser for hippifest dette.
mvh Bente
Kurt S.

Tusen takk for kommentarene.
Forresten, Espen, hva tror du hippiene sier når du kaller dem ''dotter på jorden''....he,he...
Kurt S.

..og Arild: Var dessverre ikke klar over at du var tilstede her-:)
Steinulf L.

Som hentet fra en Grateful Death konsert på 60 tallet med Jerry Garcia i storslag. Sjelden å se så mange deadheads på en gang. Men de ser ut til å trives. Lyset her er vel slik de oppfatter det...

Fint bilde med en fin innledning.
Tone A.

Flott tittel på bildet, eg hadde ein plakat på rommet med den tittelen i ungdomstida! Håret skulle vera langt på 60-tallet, og jammen er det flotte hårmankar/ grasballar som dominerer forgrunnen. Forgrunnen med gylne grastuer mot det mørke og bare fjellet gir ein fin kontrast. Bakgrunnen med det snødekkte fjellet gjentek snøen i forgrunnen. Mektig himmel med det tunge skylaget,som er rosafarga øverst .Flott effekt med Warmefilteret i PS( det har eg aldri høyrt om). Flott fanga motiv med varme fargevalørar i dette kalde landskapet. Grastuene gjer mykje for bildet saman med skyene!
:) Tone
Roger V.

Hei Kurt
Det første som slo meg var at disse lignet på moskus som lå og slappet av.
Bedre vet jeg jo ikke:)
Ok bilde dette, ser i likhet med deg frem til lysere tider, og mer sollys.

Roger
Thomas M.

haha, kurt du kurt! du skuffer meg nok en gang...jeg får jo aldri se noe uintressant fra deg :) :) :)
veldig godt fanget, rett og slett utrolig bra!

mvh thomas mørch
Anne-Cathrine B.

Fantasien er det intet å si på.. tittel og bilde passer godt sammen; jeg måtte smile da jeg så hva det var du hadde tatt bilde av! :-) Flott bilde, god komposisjon og en fabelaktig flott himmel du har fått med her - jeg ville kanskje hatt med mer himmel, jeg tror det hadde skapt en enda mer dramatisk stemning.. Jeg liker også fargetonene i bildet - godt jobbet, Kurt!

AC :-)
Hege J.

Artig bilde, Jan Frode!

Interessant å lese din egen og andres tekster. Er født litt i seneste laget selv, hippietida kunne vært interessant å følge på nært hold.

Dine hippier koser seg nok på festen i den fine stemningen. Synes jeg kan høre musikken i bakgrunnen også. ;-)

Liker spesielt godt fargevalørene i bildet.

Mvh Hege
Jóhann Á.

Hei Kurt!

Hadde sansen for bildet (og teksten). Tenkte nok selv på troll eller tusser, uansett var de fine på håret.
Fin tegning i alle ledd i bildet, særlig himmelen. Har du lagt den brunfarga i toppen på i etterkant, eller ved opptak? Eller kanskje det var slik?
Bra jobbet!

Kær kveðja, Jóhann
Wilfred B.

Meget bra, både tekst og bilde!

Wilfred
Kurt S.

Tusen takk for kommentarene til dere andre også.
Anne-C: Jo, det kunne kanskje gjort seg med enda mere himmel. Det er dessverre ikke mere å hente på orginalen. Dersom jeg hadde bøyd meg enda mere ned og hatt et lavere standpunkt ville jeg fått det til.
Johann: Det var litt rødfarge i himmelen, men ikke så mye som på bildet.
For å få skyene mere fremhevet brukte jeg et avtonet gråfilter på kameraet.
Jeg regulerte litt på fargetemperaturen i RAW-konverteren og la til slutt på et warm filter fra Photoshop. Vet ikke om dette finnes i alle versjonene av P.S
Jeg har Cs2 og der finner man det under Image- adjustment og Photofilters.
Ville prøve å få scenebelysningen d.v.s himmelen til å stå litt i stil, fargemessig, med hippiene i forgrunnen.
Mvh Kurt
Venche J.

Hehehe, veldig artig fanget og fantasifullt formidlet. :)

Wenche.
Roger K.

Hei og god morgen, Kurt!
Mener å ha sett en annen variant av deg tidligere av denne gjengen. Leser litt ovenfor og det skulle tatt seg ut om vi har kalla hippiene for langhåra dotta :-). Her har du fått samlet et fint gjeng som tydelig er opptatt av samhold. Å gi et lite ekstra fargepreg på dette synes jeg du har lykkes godt med og skapte et lunere inntrykk. Godt du har øynene med deg, artig sak.

Ha en fin dag

Mvh RK
Johan K.

Hehe. Fantasien er det i alle fall ikke noe galt med :) Har alltid tenkt på disse som en slags troll, men synes hippier kanskje er mer passende.

Liker bildet ditt godt, ser ut til å være en fin friluftsfestival. Fint lys, teknisk bra. Men ville aller helst sett det med litt mer himmel.

Johan
Avsluttet .

Vackert! Vid snabb anblick blir tuvorna till en flock moskusar! ;o) En mjuk skön ton som gör bilden tidlös och skänker fint djup då det tonar in i de bakomvarande färgerna. Väl komponerat. En bild att förlora sig i en stund!
Mvh
Elisabeth
Knut L.

Heisan, Kurt, da er det vel klart da; - du har innkalt hippiedottene til generalforsamling i fjæra i Saltenfjorden; - ''make love not war'' ! ;-).

Motivet er topp og hårfargen og fargen på himmelyset er nydelig fordelt og delt av ''Saltenalpenes'' snedekte profil på en utmerket måte.

Likandes bilde, igjen.

mvh
Knut
Helge A.

Hei Kurt
Godt sett og kreativt gjennomført skildring av det gjenværende hippimiljøet på dine kanter :-)
Fin presentasjon og flotte farger

Helge
Fred S.

Fin måte å oppbevare gamle hippier på dette, Kurt. For alt jeg vet dyrkes de også oppe i Lofoten, så ikke glem å gjødsle. Artig motiv, men aller best liker jeg himmelen.

vh fred
Kurt S.

Tusen takk for kommentarene til dere siste også.
Fred: Jo, det er sikkert noen av typen i Lofoten også-:)
Elisabeth: Når du sier det så kan det se ut som en flokk moskus.
For all del: Dette var ikke ment som noen hets mot hippiene! Det med å kalle dem for dotter og moskus-:) Hmm, nei jeg tror jeg stopper der!
Mvh Kurt
Per Harald O.

Ang. bildet: Liker det dramatiske uttrykket, det er kansje vel midtstilt.
Burde hatt med flere hippier (mere forgrunn, dybde)og mindre himmel.

Var vel ung i hippitiden, selv om sveisen er noe vissen etterhvert;)
Fred S.

Salten, ikke Lofoten, Kurt. Glemmer at du er sånn cirka Bødøværing, forbinder deg med Lofoten, sannsynligvis fordi du har såpass mange bilder derifra. (Men egentlig har du vel ikke det heller, de fleste bildene er kanskje faktisk fra området rundt Bodø. Så med andre ord: ''For alt jeg vet dyrkes de også oppe i Salten....''

vh fred
Odd Tore S.

Jeg ser vel ikke helt hippier for meg her, i følge både hukommelse og mine dias fra dengang var de vesentlig mye mer fargerike enn denne nokså visne forsamlingen. Uniformerte på en ikke-uniform måte.
Bildet ditt minner meg igjen mer om Seidmennene på Skratteskjær, selv om sjansen for drukning ved flo vel er liten her. Kanskje passer det bedre å tenke på Highland fe her?
Jeg ville vel satset mer på en rendyrking av bustene enn kombinasjonen av natur og bust.
Odd Tore
Jan Frode A.

Artig undertekst :-) Når jeg studerer bildet, og leser kommentaren til Odd Tore, så kan jeg egentlig si meg enig ang. langhåra fe (ikke hippier altså).
Liker kamerastandpunktet som gir en fin dybde innover forgrunnen, der disse dottene er fint dandert innover, med det mektige landskapet som bakgrunn. Fargene matcher, og du har en fin fargetone gjennom hele bildet.
Det eneste som jeg kan pirke litt på, er kanskje et noe 'uheldig' kutt i bunnen. Ikke lett å plassere bildekanten i et slikt motiv, men jeg skulle gjerne ha sett at etpar-tre av de fremste (og kutta) dottene ble fjærnet. Om ikke med spade før opptaket, så kanskje med litt kloning i ettertid :-)

mvh Jan Frode
ingebjørg fyrileiv g.

I was there..haha, til håret å dømme:)


Bra bilde, men jeg synes at himmelen er spesielt bra.
Slenger meg på all ros.
-et vellykket gråværsdagbilde med en god undertekst.

ingebjørg
Kurt S.

Takker så mye for kommentarene.
Fred: Jo det blir nok mest bilder fra Saltenområdet. Er i Lofoten ca 3-4 ganger i året så noen bilder derfra blir det også. Man kan si jeg er kombinert Lofot/Saltenværing-:)
Er enig i at utsnittet har forbederingspotensiale. Spesielt i bunn.
Det jeg skulle gjort var å legge meg helt flatt ned på bakken og fått et enda lavere standpunkt. Men, det var litt sølete og vått og hadde ikke med meg noe å ligge på.
Er klar over at ''tustene'' kan forbindes med mye forskjellig.
Seidemenn, dotter, moskus og langhåra fe-:) Mange gode forslag.
Det med hippier skrev jeg igrunnen for å få en litt humoristisk undertone i det hele.
Det har en tendens til å bli mye såkalte ''pene landskapsbilder'' Jeg ville prøve å få til en litt annen vri til en avveksling. Det er igrunnen ikke lett.
Litt humor synes jeg iallefall må til! Det skal være sunt har jeg hørt-:)
Mvh Kurt
Inger Anne Maritsdotter V.

Flott stemningsfullt bilde med et dramatisk preg og en interessant forgrunn.

Absolutt severdig!

Inger Anne
Inger-Lise S.

Hei Kurt! Dette bildet har gått meg forbi ! Men du verden for en flott himmel!
Nydelige fargenyanser. Flott dybde i bildet og jeg har sansen for den store forgrunnen. Et både morsomt og nydelig bilde. Har du startet med en ny form for husdyr? ;-) Presentabelt dette!

P.S. Har svart på
ditt gode innlegg:)

Inger-Lise
Inger-Lise S.

NÅ har jeg lest underteksten.Det burde jeg gjort straks! Den var herlig:-) morsom.

Inger-Lise:)
Kjell G.

Jeg kjenner umiddelbart igjen sveisen fra 60-tallet.

Tekst og assosiasjoner er en viktig del av presentasjon av bilder. Et godt bilde fortjener god match.

Som her.

mvh kjellg
Janne L.

Morsom tittel og under tittel. Himmelen var meget spennende med en flott farge. Men om den passet her er jeg usikker. Himmelen trekker ihverfall blikket mitt bort fra hår dottene.
Janne
Avsluttet .

Bildet og teksten passer godt sammen.
Himmelen synes jeg fortjener ekstra oppmerksomhet. Skydekket gjør det hele mer dramatisk. Hippiene i forgrunnen har god skarphet.

MvhJRH
Tone B.

Artig bilde med en god tilhørende tittel til! Himmelen er nydelig med flotte fargetoner og bra dramatikk. Passer fint til hårdottene på bakken!

Veldig artig bilde!! Og som vanlig flott formidlet fra din side!

mvh Tone
Kurt S.

Tusen takk for kommentarene til dere siste også-:)
Hyggelig at bildet fallt i smak.
Mvh Kurt
Hans Jacob H.

Og gratulerer med ''ukens fotograf''. Tittelen holder seg i nord-norge. :)
Kurt S.

Hans Jacob: Takker så mye! og TUSEN TAKK til dere som har stemt!!
Jøss og bevares!!! Det var uventet -:)
Mvh Kurt
Ronnie S.

Labbetuss har familie :-)
Kurt S.

Ronnie: Ja, det ser slik ut,he, he ...-:)
Wigdis W.

Dette var et skikkelig ''knallbilde'' Kurt ! Fra første gang jeg så dine bilder på ''dotten'' og fram til nå, har du utviklet deg formidabelt :-) Hilsen Wigdis
Kurt S.

Takk for det Wigdis-:)
Allan K.

Veldig godt løst dette.
Grattis med ''ukens-fotograf'' utnevnelse.

På høy tid, og vel fortjent honnør.

Mvh

Allan
Elise K.

Lenge siden jeg har vært her, og da må jeg jo inn for å se dine vakre bilder. Velger meg dette som min favoritt av de jeg ikke har sett. Det tåler og trekkes fram en gang til, synes jeg. ;) Syntes det var vakkert, jeg da, og hadde ingen assosiasjoner til hippier før jeg så tittelen... Nå ser jeg både hippier og moskuser i bildet....hehe...

Ser også du ble ukens fotograf den uka du la ut dette bildet. Det var velfortjent! Slenger med en megasein gratulasjon! :)

Mvh Elise
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu