Det er nok ikke et "pent" bilde, men vil vise det frem likevel.
Bildet inngår i albumet Rundt omkring i byen ....... - Smått og stort som dukker opp underveis.
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriGatefotografi
  • Lastet opp
  • Visninger124
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_558274} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Håkon B.
Tanken her er god. Mann om ser på noen andre mennesker fra sitt sittested på en benk. Men jeg ville nok ha fått en mer skråvinkel bak mannen. Bildet virker noe ullent. Men som sagt skjønner tanken. Men det holder ikke helt inn
Trond O.
Hei, er mange tanker som kan dannes ved å se på dette bildet. Så hvis man tenker historiemessig hva som presenteres så kommer det mange tanker. Ser en eldre herremann som sitter alene, ensom. Stirrer på en flokk som står lengre borte. Tenker om han da enten er glad for å få litt tid for seg selv, eller om han tenker han er ensom og skulle ønske han var med noen andre. Vinklet hodet vekk fra kamera så får ikke noe inntrykk av stemningen/humøret til mannen.

Av bildekvalitet, eller som du sier "ikke et "pent" bilde" så er det noen ting som faller til kort. Jeg har vansker med å finne et skarpt fokus, benken og mannen i forgrunnen er noe uklar, og personene i bakgrunnen er også uskarpe. Skarpt lys du har tatt bilde i, så vanskelig å regulere alt for mye i etterkant, men kunne ønske meg litt mer kontrast/dynamikk i gråtonene. Men det blir som smaken og baken.

Ved ettertanke kan benken virke noe malplassert, får følelsen av å være langt ute på en eng. Men er jo godt mulig dette er rett ved en sti.. får en til å tenke igjen. Takk for at du delte :) mvh. Trond.
Lasse B.
Min første tanke var ensomhet, men når jeg ser nærmere på gruppen til høyre får jeg en følelse av at det er to grupper som møtes på tur, og at mannen er sammen med en eller begge personene lengst til venstre i gruppen samt fotografen :)
Avsluttet .
Ensomhet og alderdom...
Bilder trenger ikke alltid være skarpe. Og på dette bildet er gjør det uskarpe at mer av tokningen blir overført til mottaker. Dette fordi at man ser ikke ansiktsuttrykket på mannen. Jeg vet ikke om han smiler eller er trist.
Men for meg synes jeg dette et flott stemmningsbilde :)
Lasse B.
"Jeg vet ikke om han smiler eller er trist"

Eller kanskje han venter på kaffen fra termoses som befinner seg i sekken til person nr 2 i gruppen? Kanskje han synes de har pratet lenge nok og at det er på høy tid med litt kaffe? Mange muligheter i dette bildet.
Rita H.
Først må jeg ta med at det er kjempemorsomt med mange kritikker på bildet - de to første kom riktignok etter fire visninger, men førsteinntrykket er også viktig.

Bildet er ikke oppstilt eller planlagt, jeg var på fototur og satt ganske lenge på en benk ved siden av mannen. Han var alene og først trodde jeg han koste seg mens han fulgte med menneskene, men etter hvert fikk jeg følelsen av ensomhet - han var der leeenge og det var ingen kontakt med noen andre. Han la ikke merke til meg og fotoapparatet.

I utgangspunktet var bildet skarpt nok, og det var mye sol og lite fotogent lys. Jeg har bluret det noe og lagt på litt korn, først og fremst for ikke å gjøre menneskene gjenkjennelig, det var historien jeg var ute etter å formidle - mulig jeg har tatt i litt for mye.
Ser poenget med et mest mulig rent og pent bilde, men denne gang var det ikke det som var målet.

Tusen takk til dere for at dere har tatt dere tid til bildet, for kommentarene, og at historien skaper undring - da har jeg oppnådd noe:)

Hilsen Rita
Henning S. P.
Dette var et fantasktisk bilde. Her forteller du hva jeg oppfatter som en veldig trist historie. En gammel mann som sitter alene og ser bort på det han ikke har - ungdommen, samhold, glede. Det traff meg veldig og det er det få bilder her inne som gjør.

At det ikke er sylskarpt tror jeg snarere er en fordel enn en ulempe i denne sammenhengen.

Veldig godt!
Henning
Rita H.
Tusen takk, Henning, for flott tilbakemelding på bildet - og at det "traff" deg.

Hilsen Rita
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu