Morgendis ved Machu Picchu
Vet dette motivet er litt ''utslitt'' og at det ligger mange versjoner av det her på dotten, men synes at en bildeserie fra Peru er vel ikke komplett uten dette motivet.
Et besøk på Machu Picchu gjorde et større inntrykk enn jeg trodde på forhånd.
Skulle vel helst ikke vært så mange turister på bildet, men på et slikt sted hører de jo med. Her synes jeg også de gir ekstra dybde.
Bildet inngår i albumet Peru -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-12-28 15:45:02
    Versjon #2
Utstyr
  • EOS 350D
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriReise
  • Lastet opp
  • Visninger250
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_293996} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Gunn Solfrid H.

nydeleg bilde med flott lys!
Gunnar K.

Et flott bilde av et av verdens flotteste reisemål. Jeg er enig i din kommentar at det er litt mange turister som forstyrrer i bildet, men de fleste kan nok lett klones bort om man ønsker det. Lyset er fint og de lang skyggene er med på å få frem terrenget og bygningene på en god måte. Jeg tror imidlertid jeg ville dempet høylysene noe.
Mvh Gunnar K.
Arne H.

Motivet er fint men jeg ville hatt mer kontrast, det blir litt grått som det er nå.

mvh
Arne
Anne Ø.

Fascinerende syn og med dette lyset og skyene som driver forbi.
Dette må være artig å ha fått så bra.
Gode detaljer, fint med personene som gir perspektiv her.
Å dempe lyset noe, eller øke kontrast kunne være vel verd å prøve her.
jøran f.

Det beste hadde kanskje vært et bedre polariseringsfilter+et godt UVfilter. Deretter å etterbehandlet det litt i Kurver til riktig kontrast. Dette er jo ganske høyt og det er vanvittig mye lys, så det må korrigeres før eller etter eksponeringen. Det smarteste er da alltid å gjøre bildet optimalt før eksponering. Du har da så mye mer å gå på i etterbehandlingen.. Endel av blåskjæret er vel også vann/dis i luften. Dette er litt vanskeligere å korrigere. Det skal være mulig å forbedre bildet i kurver for å få litt mer dybde/kontrast i farvene. Ellers så er det mulig å legge på mer svart i selektive fargekorrigeringer. Prøv en farge om gangen.
Tor Erik P.

Tusen takk for svært konstruktive kommentarer. I versjon 2 har jeg forsøkt å justere litt i PS. mvh Tor Erik
jøran f.

Versjon 2 ble mye bedre. Kanskje litt lysere i de mørkere partiene. Dette kan gjøres i kurver:-) Men bildet ble som sagt mye bedre.
Ola Alexander V.

Flott motiv. Synes du er på rett spor med #2, men du har kanskje dratt litt hardt i spakene. Uansett har du nok data i bildefila for å kunne oppnå et veldig bra resultat.

Mvh Ola
Jon K. L.

Et fantastisk bilde av et fantastisk motiv. Tror min favoritt vil ligge et sted mellom versjon 1 og 2. Jeg kan ikke forstå hva som er galt med å ha med turister på bildet. På de fleste bildene jeg ellers har sett av dette stedet savner jeg nettopp menneskene. De gir bildet en ny dimensjon ved å formidle størrelsen på området, og her synes jeg det i tillegg er direkte dekorativt å ha en tilnærmet samlet flokk av turister konsentrert på ett område av bildet. De forsterker følelsen av at dette er et godt fotomotiv. Og selv om motivet er ''utslitt'' kan mange av oss aldri få nok av det. Det har litt eim av eventyr og noe virkelighetsfjernt over seg, og det blir det som oftest spennende bilder av uansett. Stå på:)

Jon K.
Trygve K.

Dette ville jeg ha latt ligge i det private mimrealbumet over steder jeg har vært..., for ordinært av dette motivet som det finnes så mange bilder av...
- beklager

:> T
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu