- Rullande innhausting -
Bildet inngår i albumet - Markens grøde - -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-10-13 00:44:27
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2007-10-13 01:32:09
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2007-10-13 01:34:47
    Versjon #4
Utstyr
  • Canon EOS 30D
  • Canon EFS 17-55 mm f/2,8 IS USM
  • Brennvidde28mm
  • Blenderf/9
  • Lukker1/160s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger250
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_281778} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Inger Anne Maritsdotter V.

Her er det høyballane som regjerer og som skaper fine interesseelement i bildet ditt. Det er eit idyllisk og bølgjande jordbrukslandskap.
Eg lurer på om det kanskje ville vore bedre om du kutta ca. 3-4 cm av grastustande i forgrunnen. Fine svake pastelltonar på himmelen, eg ville kanskje prøvd med shadows/highlights i ps for å få tonane og lyset endå bedre frem, og gjerne ørlitt meir fargemetning (saturation). Då kan det hende det oppstår litt fargestøy på himmelen, men det er lett å fikse med selektiv markering av himmelen med magic wand og så ein runde i neat image, då forsvinn støyen.
Du er flink å formidle slike jordbrukslandskap:-)

God helg frå
Inger Anne:)
Tone A.

Takk for kommentaren Inger Anne. Gode råd til å prøva ut. Denne kvelden var himmelen nokså gråtona så det er lite å få fram der.
Her kunne eg gått litt meir til venstre, men vegen ligg i høgresida så difor blei utsnittet slik. Det var eit fint lys denne kvelden og halmballane låg der utan den kvite plasten, så eg måtte berre stoppa. Ikkje mitt mest spanande bilde, men det passar i serien min.
;) Tone
Anne-Lise S.

Hei Tone!

Bildet mitt fikk meg til å tenke på et annet fotografi som jeg tidligere hadde sett her inne på dotten, og som jeg lurer på om du kan være inspirert av; bilde nr. 296662 Jeg synes bildet ditt har gode farger, og spesielt godt liker jeg fargetonene i høyballene som skaper linjer som gjentas i åkeren omkring. Linjene bidrar også til dybden i bildet. Jeg lurer på om du ville fått frem høydedraget enda bedre dersom du hadde bøyd deg enda lenger ned og festet fotoet mer i froskeperspektiv? Da med fare for at ditt foto kanskje ville blitt for likt på det bildet jeg viser til her? Likevel er naturen og farger + linjer og lys såpass ulikt at det ville blitt nettopp forskjellig. Synes det er fortellende, og at tittelen passer godt med sin tosidige mening.

GOD HØSTHELG!

Anne-Lise
Inger Anne Maritsdotter V.

No blei eg litt usikker på mine eigne utsagn her;-)

Det eg ser i #2 er at bildet mister litt av dybden som er der i #1.
Interessant å sjå også dei andre versjonane.

Mvh Inger Anne
Anne-Lise S.

Synes V4 ble mye bedre. Her fremmes ulikheten i høydedraget og du får mye bedre dybde i dette. Det blir også mer ''luftig'', og mektigere.

Anne-Lise
Steinulf L.

Fint at du viser forskjellige utsnitt og den effekten det medfører på bildet.
Laurberg G.

Hej Tone. Jeg synes at det er en meget fin serie du viser her. For mig er det forunderlige at du gang på gang kommer med billeder som i den grad får mig til at føle mig hjemme. Som om de var taget i DK. Også morsomt at se dig behandle et motiv som jeg selv har arbejdet med. Det viser at selv om alt er fotograferet, og især høyballer, mange gange kan der alligevel skabes nye virkninger. mvh. lau
Ann T.

Hei Tone - et flott serie med bilde av høyballene i flott lys. Det er fint at du legge ut så mange versjoner, men de er ikke så lett å velge mellom :-)
Jeg tror, etter mye vurdering - at jeg liker V4 best. Den har en mer klassisk komposisjon og det er mer rolig i min mening. Veldig bra!
Mvh. Ann
Hilda Hol E.

Hei Tone.

Flott høstelandskap hvor jeg syns #4 er absolutt best.
Der trer det slake, bakkete landskapet med de fint markerte slåttestripene godt fram, og skaper fin dybde.
Høyballene syns jeg skaper spenning, og hindrer at bildet framstår som litt ensformig.

Vennlig hilsen Hilda.
Odd Tore S.

Fra dokumentasjonen av traktoreggenes livssyklus. Her før de forpupper seg og går i vinterdvale.
Pent bølgelandskap med spredte baller, omtrent like usystematisk som vanlig. Sporene etter skurtreskeren sørger for et visst linjespill.
Det slår meg at det kunne vært litt klaring mellom hovedballen og nærmeste venstre sideballe.
v1 for meg, helst med mindre himmel. Skulle gjerne sett litt mer sug her, en mulighet ville vært mer vidvinkel, men det ville neppe virke med én sentralt plassert og relativt enda større balle. Kanskje hadde motivet slik jeg ser det for meg vært enklere i mer kupert terreng.
Odd Tore
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu