Utsikt mot nordvest.
Bildet ble tatt fra Keiservarden (365 m.o.h) ved Bodø. Utsikt mot nord og vest. I forgrunnen sees Løpsholmen, Landego og noen av småøyene utafor Bodø. I bakgrunnen, ute i tåkedisen, ser man Lofoten og Lofotodden. Til venstre for Lofotodden ligger den ubebodde øya Mosken. Helt til venstre i bildet ser vi Værøy. Måtte kutte litt av bildet ved Værøy da sola sto der, og havet ble noe utbrent. Til venstre for Værøy, og et stykke lenger ut i havet, kunne jeg denne kvelden også se Røst. Det er igrunnen sjelden man kan se Røst herfra.
Bildet er tatt med en brennvidde på 25.1 på mitt kamera. Det skulle tilsvare ca 130 mm. Avstandene virker derfor litt kortere på bildet enn de var i virkeligheten.
Turen over Vestfjorden tar ca 3,5-4 timer med ferge eller hurtigruta.
Et åpent og drøyt havstykke.
Om vinteren er det ikke uvanlig at fergeruta er innstilt p.g.a. uvær. Hurtigruta går stort sett i alt slags vær, men den hender den ikke kommer seg inn til Lofoten p.g.a vind og bølger ved kaiene.
Det er litt vanskelig å forestille seg slike forhold her man sitter og skuer utover på en fin julikveld som dette. Bildet ble tatt ved 21-tida om kvelden.
Mange horisontale linjer som ga en brukbar dybde. Ventet til båtene i forgrunnen var kommet passe inn i bildet slik at det ble et par linjer i tillegg.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-07-26 20:37:31
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon Powershot G3
  • Canon zoom 7.2-28.8mm
  • Brennvidde25.1mm
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger761
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_148130} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (32)
John-Tore G.

Du verden for et flott og åpent landskap. Liker sånt som dette. Ser også flere muligheter her. Et kutt over holme nr to fra bunnen slik at du får med deg de to båtene og to holmer. Da blir det gjenntagelse og som sådan en morsom effekt, skjønner?....:-)
Men hovedvesjonen har jo en helt annen dybde og er et helt annet bilde.
Kunne kanskje vært noe i svart /hvitt også. Farven i bildet opplever jeg som litt anonym. Du har nå valgt det sånn og det er ok. Jeg tror kanskje at en anelse mere kontrast og saturation kunne vært en mulighet. Flotte linjer i bildet..
mvh John-Tore
Roger K.

Hei Kurt!
Dette er flott. Her har du fått frem lagvis belte av tåkedisen som siger innover langs Lofotveggen. Ser du har filmet i 21 tiden om kvelden og denne tåken tettner betraktelig til utover kvelden og natten når nordavinden hersker. Lyset ser ekte ut i slikt vær som her og skaper en fin nøytral stemning i motivet. Dybde har du i massevis og blikket bare dras over Vestfjorden til Lofotodden og Øyene utenfor. Et hardbarket havstykke. Et elegant stykke jobb fra deg det her. Her ville ikke jeg rørt noe som helst.

Ha en flott tirsdagskveld

Mvh RK
Nikolai E.

Et kongebilde! Her stemmer det meste, jeg foretrekker V1 på skjermen, noe mer rolig og mer naturlig kontrast enn V2. Jeg synes fargespillet er så fantastisk, en vesentlig dimensjon ville gått tapt med en s/hv versjon.

Du formidler en fantastisk naturopplevelse på en eksemplarisk måte. Linjene, ''krusningene'' på sjøen (er nok større bølger enn krusninger :)
Disen ytterst i Lofoten.
En fantastisk dybde i bildet.
God undertekst.
Anbefales!
Torbjørn K.

Oi! Dette var virkelig flott! Fugleperspektivet gir veldig god dybde her. Liker veldig godt de lagvise skyene i horisonten. Bildet hadde nok fungert bra uten de to båtene på sjøen, men her tilfører de ''det lille ekstra.'' Lyset er gyldent og tilføerer bildet en veldig fin stemning. Dette kunne jeg hengt på veggen hjemme.

Torbjørn
Kurt S.

Takk for kommentarene.
John-Tore: Jo jeg ser det utsnittet du tenker på-:) Ville nok blitt ok det også.
''To båter på sommerhav''-:) Det ville blitt ok men et annet bilde. Ofte kan man få flere bilder av ett, når man tenker utsnitt. Og, da er det nok fint å ha mye megapixel å ta av. Det har jeg dessverre ikke med dette kameraet.
Har øket kontrast og fargemetning litt i v2.
Mvh Kurt
Jan Frode A.

Hva i alle dager skal jeg si? Det meste er jo allerede sagt; her hagler det inn med velfortjente superlativer.

Jeg kan ikke annet enn å bare la meg synke ned i bildet, og nyte det jeg ser. Av og til mister en munn og mæle :-) Jeg blir høytidstemt og andektig av dette.

Knallbra!

mvh Jan Frode
Odd Eirik S.

Dette var rett og slett storartet. Å sitte der å skue utover må jo ha vært befriende rett og slett. Flott med båtene som kommer sigende inn i bildet.
Fint perspektiv som gir en fantastisk dybde innover i bildet. At du får med Lofoten i horisonten er enestående. Er nok litt pirkete, men synes horisonten heller litt til venstre. Vakkert lys og pene nyanser i skyene.

Du forteller godt og underteksten forsterker inntrykket når man vet hvordan forholdene kan være der oppe. Har selv stått på fergeleiet og ventet på finere vær over Vestfjorden en gang i tiden.

Stemningsfullt og vakkert!

mvh
OddES
Odd Eirik S.

Dette var rett og slett storartet. Å sitte der å skue utover må jo ha vært befriende rett og slett. Flott med båtene som kommer sigende inn i bildet.
Fint perspektiv som gir en fantastisk dybde innover i bildet. At du får med Lofoten i horisonten er enestående. Er nok litt pirkete, men synes horisonten heller litt til venstre. Vakkert lys og pene nyanser i skyene.

Du forteller godt og underteksten forsterker inntrykket når man vet hvordan forholdene kan være der oppe. Har selv stått på fergeleiet og ventet på finere vær over Vestfjorden en gang i tiden.

Stemningsfullt og vakkert!

mvh
OddES
Odd Tore S.

Grandiøst og stillferdig samtidig, men det er de to båtene som trekker parallelle kjølvann etter seg som gjør bildet i mine øyne. Plasseringen av båtene synes jeg er ideell, bra ventet!
Jeg foretrekker forgrunnen fra v2 og bakgrunnen fra v1, i hvert fall tror jeg det etter å ha skiftet mellom versjonene raskt noen ganger.
Sikkert bra for sjela til fotografen, og fin avslutning på dagen her også.
Odd Tore
Inger Anne Maritsdotter V.

Hei Kurt.

Dette syns eg ble et flott og severdig bilde.

Velkomponert og med en vakker stemning.

Flott kystlandskap, rene postkortet, og god definitivt god reklame for landsdelen.

-Inger Anne-
Sidsel A.

Slutter meg til all rosen ovenfor. Vakkert rett og slett. FLott med dybden og den disige bakgrunnen. Artig at du beskriver hva vi ser her.
mvh Sidsel
Anne-Cathrine B.

Hei Kurt!
Ja her kan jeg ikke annet enn å være enig i alle positive kommentarer som er gitt.. dette var flott! Praktfullt lys, men så har du også vært flink til å utnytte det i en flott og stram komposisjon hvor båtenes plassering definitivt gjør mye av bildet. Meget bra :-))

AC
Kurt S.

Tusen takk for kommentarene og takker så mye til dere som anbefalte bildet-:) Nicolay:Nei jeg tror faktisk ikke det var større bølger enn krusninger denne kvelden. Muligens litt slakke dønninger ute i Vestfjorden.
Odd Erik: Det er mulig horisonten heller en liten tanke til venstre. Har dessverre ikke tilgang til P.S her jeg sitter nå slik at jeg får sjekket det. Mener jeg gjorde det da jeg redigerte bildet. Iallefall er horisonten litt ''flytende'' ute i disen slik at en liten feilmåling kan oppstå. Tror kanskje det får være slik-:)
Odd Tore: Det med forgrunn fra v2 og bakgrunn fra v1. Det er mulig slikt kan ordnes i P.S men er ikke sikker om mine kunnskaper strekker til der-:)
Normalt skulle det gå bra å ordne dette, men i og med at overgangen er så pass flytende her er jeg redd jeg ikke får det skikkelig til uten at det blir merkbart. Du har iallefall rett i at det var bra for sjela til fotografen og en fin avslutning på dagen-:) Jeg ble sittende en god stund her oppe.
Anne C: Tok bildet den kvelden jeg traff dere der oppe på fjellet. Det ble et fint lys etterhvert. Det forrige bildet mitt tok jeg også den kvelden. Har også et til som jeg tok da og som jeg kanskje legger ut senere.
Mvh Kurt
Steinulf L.

Her mangler jeg ord. Har ikke srtt maken! Storslagent.
Ragnar E.

Hei

Et flott bilde, men jeg synes at det blir for mye sjø i nedre del av bildet. Ville ha tatt et utsnitt rett under den minste båten.
Tone A.

Eit vakkert panoramabilde av vakker natur. Flott med den teksten under der du skildrer detaljert kva me ser. Heile bildet er prega av det gylne kveldslyset. Det er linjene etter dei to båtane, som gir bildet liv i all denne storslagne naturen. Flott med den tynne disen bakerst i bildet. Då må eg sitera Arne Garborg sitt dikt :'' Det stig av hav eit alveland''. Eit vakkert bilde med storslagen natur som du har fått til skarpt og med fine linjer!
-Tone-
Roger V.

Hei Kurt
Du imponerer med dine utflukter, og er nesten fristende til å spørre om du ikke har ro i ræva :))) Syndes du er overalt, alt fra fjellturer og som dette et herlig fjordbilde. Det eneste jeg har å utsette er at jeg syntes det er litt for lyst i horrisonten.

Roger
Helge A.

Hei Kurt !
Dette er et bilde jeg ble sittende å se på lenge. Et flott panorama, hvor øyene i forgrunnen og Lofotodden, Mosken og Værøy i bakgrunnen, gir en flott dybde i bildet. Avstanden ut til Lofoten ser jo ut til å være relativt kort, men jeg husker en 4 timers tur over ''åpent hav'' til Moskenes i november, med kuling. Etter 130 mil bilkjøring til Bodø, hadde den kraftige rullingen på ferja en god søvndyssende effekt etter at jeg hadde rigget meg til på benken :-) De 2 båtene med flotte kjølvannslinjer gir absolutt liv i bildet.
Kveldslyset gir en fin stemning og følelse av ro. Jeg foretrekker V1 som mest naturlig i fargene
Misunner deg litt det å kunne komme opp i høyden og ta slike panoramabilder i fugleperspektiv. I min hjemlige skjærgård et det høyeste ''fjellet'' 42 m.o.h

Helge
Johan K.

Jeg må slenge meg på godordene her. Dette var et meget meget flott bilde.
Flott med alle de horisontale linjene.
Ingenting å utsette på dette.

Knallbra rett og slett

Johan
Kurt S.

Tone: Flott med det sitatet fra Garborg. Jeg hadde aldri kommet på å skrive noe slikt-:)
Roger: Den med ''ro i ræva'' - synes den var morsom, he,he...-:) Jo, du kan så si. Jeg er nok kanskje litt rastløs av natur. Dessverre eller ikke dessverre. Jeg vet ikke-:) Liker iallefall å farte litt rundt og spesielt ute i naturen.
Tusen takk for kommentarene til dere alle-:)
Mvh Kurt
Hans Jacob H.

Flott landskapsbilde med fine horisontale linjer som gjør det visuelt spennende i alle lag innover i bildet. Fine farger og stemning i bildet. Båtene tilfører miljø i bildet. Er de på vei ut etter storseien kanskje...
Vidar H.

Jeg synes dette ble et flott bilde med god dybde. De to båtene ga bildet mye ekstra og hadde ikke vært så bra uten, tror jeg.

mvh Vidar
Jóhann Á.

Hei Kurt!

Føyer meg pent i rekken her. Et kjempebildet! Liker særdeles godt v2, ble litt mere gnist i kontrast og farger. Det at det fjerne er noe lyst gjør ekstra liv i bildet. Hvis man toner det ned blir bildet flatt.
Linjene er jo det som bærer bildet i komposisjonen og det virker maksimalt. Og tusen takk for infoen i teksten. I slikt bilde gir det en god del ekstra.

Kveðja, Jóhann
Kurt S.

Hans Jacob, Vidar og Johann: Takker så mye for kommentarene.
Hans Jacob: Vet ikke men det kan godt være storsei de har vært ute etter-:)
Båtene er på vei inn til Bodø.
Det som er litt fasinerende når man sitter så pass høyt og ser ned på havet er at man ikke kan høre lyden fra båtene. De bare glir stille bortover havflata.
Mvh Kurt
Kay R.

Hei Kurt...

Har vært lenge borte nu og dette var flott å komme tilbake til. Et nydelig bilde med et vanvittig perspektiv. Ja det må har vært en nytelse å sitte dær oppe å speide utover...!!! Delikat lys og gode linjer i båtene. Fremstår nesten som et kart. Bare gode ord fra mæ idag.. Ha god helg.

MVH Kay:-)
Tor-Erik E.

Å... Se her, for et bilde. Her var det mye fine linjer. De båtene er virkelig med på å heve inntrykket. Vakkert som vanlig Kurt!

Tor-Erik
Hege J.

Oj, oj, oj!! Dette var lekkert!

Flott å sitte og betrakte bildet ditt. Liker spesielt godt de horisontale linjene og lyset. Dette bildet scorer innertier hos meg! Det beste jeg har sett i dag.

Takk for at du skriver interessant info til bildene dine.
Jeg har dessverre aldri vært i Nord-Norge, men bildene dine gjør at jeg gleder meg til den dagen jeg får mulighet til å oppleve landsdelen din. :-)

Mvh Hege
Janne L.

Du verden så flott. Dette var rett og slett nydeligt.

Janne
Inger-Lise S.

Hei Kurt! Aldeles nydelig bilde! For et landskap: åpent og vakkert.Flott dybde. Lekkert lys og fin komposisjon:)

Inger-Lise
Avsluttet .

Dette bildet har gått meg ''hus forbi'', så henger meg på den positive omtalen her Kurt. Den mektige utsikten og tonene i bildet liker jeg meget godt.

MvhJRH
Avsluttet .

Hei Kurt

Et herlig bilde fra deg. Har seilt forbi der mange ganger og skipsleia går jo somsagt forbi i samme spor som tråleren følger sydover i bildet.

Toppers !

Svenn
Kurt S.

Til dere siste som har kommentert bildet: Takker så mye-:)
Svenn: Du er jo kjent på vår langstrakte kyst så du har nok rett ang. skipsleia-:)
Kurt
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu