''Blowing in the wind''
Slik er det her oppe nå om dagen. Kuling og regn. Altankassen er satt i skjul inne på altanen. Likevel blafrer blomstene vilt i vinden.
Håper dere ikke får vondt i øynene av å se på dette. Det går bedre litt på avstand-:)
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-07-14 20:23:48
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2005-07-14 20:26:51
    Versjon #3
Utstyr
  • Canon Powershot G3
  • Canon zoom 7.2-28.8mm
  • Brennvidde7.2mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker2s
  • Filmtypeiso50
  • Nei
  • AnnetBakgrunnen er også altanblomster m/radial blur i P.S
    Bildet i midten er det ikke brukt noe filter på. Bevegelsene ordnet vinden.
    ND-filter for å hindre at bildet skulle bli for lyst med så lang lukkertid.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger678
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_146728} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (21)
Steinulf L.
Interessant eksperiment. For meg fremstår det mer som uskarpt enn som en dokumentasjon av vindens bevegelser. Mulig at effekten hadde blitt bedre om den var benyttet på f.eks. en tretopp eller en gren på (litt avstand.)
Og så er det dette med tekst på bildet da...
Odd Tore S.
Eksperimenter er spennende, men her ble resultatet for urolig for mine øyne.
Klart det blåser fælt, men når så mye med så sterke farger setter i gang samtidig, blir det i voldsomste laget.
Temaet er så absolutt verdt å forfølge, jeg har også jobbet med varianter av dette, men har ikke kommet så langt enda at de er modne for annet enn den digitale skraldespanden. Men det går sikkert flere tog, det kommer i alle fall mere vind, og da gjelder det bare å finne passende plante, bakgrunn, og, ikke minst, lys.
Ser fram til dine videre krumspring!
Odd Tore
Helge A.
Slett ikke dumt. Kunne det være en ide å snu det store bildet opp ned? Da ville de røde partiene havne i motstående hjørner, hvilket kanskje ville være bra.

Helge
Audhild E.
Mange flotte farger her. Liker ideen din.
Føler jeg må myse for at det skal vere behagelig å se på.
Mulig det ville vert bedre å ta radial blur i PS på det fremste bildet også. Det bak ser behagelig ut.
Gøy med slike eksperimenter.

Mvh-Audhild
Odd Eirik S.
En fargebombe deluxe. Hadde vært flott om det var et fast holdepunkt i bildet.
Ble nok litt i uroligste laget for min del. Synes det var både dristig og kreativt av deg dette. Den tekniske kvaliteten og komposisjonen med det lille bildet i det store likte jeg. En sjelden men kreativ variant av ramme.
Liker ideen om å ta bilde av noe i bevegelse. Du kan jo prøve å panorere med vinden å se om du er heldig å får noe i bildet som er skarpt.
Blir litt av en utfrodring det - tror jeg.

mvh
OddES
Jan Frode A.
Duverden ja, her er der sommerfarger så det holder. Men blir det vel mye?

Øynene mine flakker litt rundt, uten å finne hvile. Prøver å betrakte det på litt avstand, men finner ikke et fokuspunkt å hvile blikket på.

For all del, idéen er veldig god, og bildet er kreativt, spesielt med den varianten av ramme du har valgt. Egentlig er jeg ikke så begeistra for rammer, men der var noe med denne som tiltaler meg.

Vanskelig å fotografere bevegelser skapt av vind. Ser at flere foreslår færre elementer i bildet. Jeg tror nok at det er en løsning.

mvh Jan Frode
Kurt S.
Tusen takk for kommentarene og gode råd.
Jo, jeg skjønte vel at dette ble litt voldsomt!
Det hadde kanskje gjort seg med et skarpt og fast blikkfang i bildet.
Får prøve det ved en senere anledning.
Har lagt ut et par nye versjoner. Teksten på bildet er fjernet. Er klar over at det ikke er alle som er så begeistra for slikt på bildene.
Audhild: Prøvde radial blur på det fremste bildet også, men da gikk ''det skikkelig rundt opp i hodet til far'' -:)
Valgte isteden å prøve en versjon med - Smart Blur - kanskje ble denne litt roligere.
Joda, det er artig å eksperimentere litt og prøve noe nytt.
Mvh Kurt
Avsluttet .
Dette ble skikkelig fargerikt Kurt!
Bevegelsesuskarpheten du har fått fram synes jeg kan fungere bra på slike motiver som dette. Jeg synes kanskje at ramma tar litt for mye oppmerksomhet.

MvhJRH
Roger V.
Hadde du unngått den ramma du har på bilde ville jeg nok satt mer pris på dette. Hovedbilde er fasinerende og spennenede, med lekre farger og fine bevegelser. God metning i fargene har du og. Så ja det var flott i mine øyne bortsett fra at den ytterste ramma kunne vært unngått.

Og så må jeg bare kommentere signaturen.Som typograf skjærer det i øynene når man bruker denne skriftfonten, med store bokstaver.

Ha en fortsatt fin kveld i Bodø.

Roger
Kurt S.
Jan Roar og Roger: Takk for kommentarene.
Det ser ut til at rammer og skrift på bildene er noe man bør være forsiktig med. Roger: Skrifta er iallefall fjernet i de nye versjonene. Lover at jeg ikke skal gjøre det mer-:)
Kurt
Inger-Lise S.
Originalt og kreativt. Jeg liker best v#1,da det for meg virker roligere.
Fine farger.

Inger-Lise
Inger Anne Maritsdotter V.
Det var noe kunstnerisk, sommerlig med herlig fargesammensetning, som eg likte ved dette bildet.
Må riktignok venne meg litt til det, da det kan virke en smule kaotisk ved første øyekast, likte alle tre versjoner på hver sin måte;-)
Mvh -iav-
Jóhann Á.
Hei Kurt!
Kan hende det regner og bles, men fargesprakende er det nå i hvert fall!
Liker både rammen og bildet, men kanskje best hver for seg. Syns jeg ser fargesammensetning i bildet bakom som jeg kunne godt likt. Og så farge mønstret i bildet er fine. Er litt mer usikker på sammensmeltingen, men hvis en ønsker det så syns jeg v2 er den som kommer best ut. Liker at det røde ligger ''i bunn''.
Heidi Anita R.
Fikk litt 17.mai stemning av blomstene dine. Tror det er fargene og blåsten sammen som gir slike assosiasjoner. Men, enig med flere her at ramme forstyrrer.

Bildet ellers synes jeg er veldig morsomt og fint. Liker versjon 1 best!
Lise Mari L.
Hei Kurt!!
Synes dette var ett artig eksperiment. Rammen tror jeg godt kan være der men hva med å minimere denne til bare..tja.. 0.4 cm slik at det blir en farget ramme utenpå den hvite, men som samtidig er større enn den hvite? Da tror jeg fokus kommer mer på bildet i midten.. Artig å eksperimentere :)

Mvh Lise :)
Kurt S.
Tusen takk for kommentarene til dere andre også-:)
Heidi Anita: Det med 17.mai stemning var faktisk ikke så dumt-:)
Når du sier det får jeg faktisk den stemningen jeg også.
Og, det blåser jo ofte på 17-mai-:)
Lise: Jo, det var en god ide du har der. Hadde sikkert blitt bra. Ganske mye arbeide å få til disse versjonene så jeg tror det får holde-:) Men absolutt en god ide. Det med rammer er imidlertid litt vanskelig. Det blir veldig mye smak og behag. Joda, det er jo artig å forsøke å være litt kreativ selv om det ikke alltid lykkes 100 %, men det er jo slikt man lærer av.
Mvh Kurt
Roger K.
Hallo Kurt!
Nå begynte jeg virkelig å undre på om jeg trengte briller. Mente synet mitt holder bra enda. Bevegelsesmønstret av blomstene i vindkulingen kommer godt frem, men jeg slet med å feste blikket. Måtte ha en stund på å fordøye det jeg såg. Fargesammensettingen minner så absolutt om 17. maitid. Nå roer vel sidevinden til helga og dreier østlig så da blir det vel noen fototurer på meg også igjen.

Mvh RK
Johan K.
Spenstige saker. Skikkelig fargebombe. :)
Liker ideen godt, men bildet blir litt slitsomt å se på i lengden. Skulle hatt noe å hvile blikket på tror jeg. Øynene bare svimler rundt nå.

Et spenstig eksperiment i alle fall. :)

Johan
Odd Eirik S.
V3 ble gansek så kul. Men jeg holder faktisk en liten knapp på v2. Ikke dumt å snu den ramma. Synes det var tøft med den store rammen. Ganske så annerledes enn det vi er vant med. kan tenke meg at radial blur fikk det til å gå rundt. kan bare forestille meg hvordan det virket inn. Ble vel noe ganske så absurd det.

mvh
OddES
Avsluttet .
Rett og slett helt fantastisk herlig fargemettning. Likte den gode smellen i fargene. Blir så glad og positivt innstilt når jeg får servert slike bilder som dette. Hva er det som inspirerte deg til å ta et så deilig fargesprakende bilde?

Veldig flott og fint utført Kurt !

Svenn
Kurt S.
Tusen takk for kommentarene-:)
Svenn: Jeg er glad i farger og blomstene på altanen er fargesprakende og flotte. Det var en dag med regn og blåst - Satt på altanen (overbygd) og studerte disse som vibrerte vilt i vinden. Plutselig var bare ideen der-:)
Kurt
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu