Rosenrot og krykkjer.
Motiv fra krykkjeberget. Litt vanskelige eksponeringsforhold i og med at en del av motivet lå i skyggen. I tillegg har krykkjene noen partier som er kritthvite. Ville gjerne ha med noen fugler i lufta på dette bildet. Det var ikke enkelt. Enten fløy de så fort forbi at jeg ikke rakk å løfte fingeren, eller så satt de bare der og glante-:) Lå derfor en langsommelig tid på berget og ventet før en av fuglene omsider kom sakte inn for landing.
Det var heller ikke helt enkelt å få både forgrunn og bakgrunn skarp. Tror jeg klarte det sånn høvelig.
Bildet inngår i albumet Krykkjeberget. - Ved Hamnøy i Vest-Lofoten ligger det et lite fugleberg. Det er en koloni krykkjer som holder til her.
Fine fugler som lager mye liv.
Utstyr
  • Canon Powershot G3
  • Canon zoom 7.2-28.8mm
  • Brennvidde23.0mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/400s
  • Filmtypeiso50
  • Nei
  • AnnetUndereksponert 1 trinn for å hindre utbrenthet i lyse partier.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger656
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_145754} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (18)
Steinulf L.

Her har du jobbet godt for å få bildet til å fungere men det gjør det absolutt. Planlegging er viktig. Nå kan det vel sies at det finnes verre jobber enn på ligge på en fjellskrent i sommersolen...
Tor-Erik E.

Hei Kurt.
Du verden for en vellykket eksponering. Dette er som du sier, et vanskelig motiv med store kontraster mellom lys og skygge. Komposisjonen sitter som et skudd, blomstene gjør seg skikkelig bra i dette bildet. Og at du klarer å få forgrunn og bakgrunn skarp samtidig, med f/5.6, er for meg en gåte:)

Tor-Erik
Roger K.

Halloen!
Helt enig, dette er ikke de enkleste lysforhold å filme i. Synes du har taklet dette meget godt. Her har du fått diagonalen i i fuglefjellet (på Hamnøy?) godt frem i forhold til diagonalen i bergkanten i forgrunnen. Fin spenningen i bilde om hva som befinner seg i dypet mellom bergene. Godt gjennomført det her.

En trivelig sommer til deg og dine. Nyt været for tiden.

Mvh RK
Kurt S.

Tusen takk for kommentarene-:)
Steinulf: Nei det var slett ikke ille å ligge der. Faktisk ganske interessant å ligge slik å studere fuglene gjennom kameralinsa.
Tor-Erik: Det med blenderåpning. Tror ikke man kan sammenligne blenderåpningen på speilrefleks og kompaktkamera, som jeg har.
Minste blenderåpning på mitt kamera er 8.0. f/5.6 blir derfor en høvelig liten blender hos meg. Kunne ikke ha noe mindre med hensyn til lukkertiden og bevegelsesuskarphet.
Med nesten full vidvinkel og litt avstand til blomstene ble det sånn høvelig skarphet både på forgrunn og bakgrunn.
Roger: Joda det er ved Hamnøy. I dypet mellom bergene er det, som du sikkert vet, en ganske dyp kløft hvor havet når opp ved flo sjø.
Mvh Kurt
Inger-Lise S.

Hei Kurt! Det var absolutt verdt ventingen. Den fuglen som er på vingene, gjorde mye for bildet.
Det er ellers et motiv vi ikke ser til vanlig dette. Her er fine sprekker i berget og det ble nydelig slik sola skinner i forgrunnen. Den dype kløften skaper fin spenning,ja. Du har gjort en mesterlig jobb her:)

Inger-Lise
Trygve S. A.

Atter et godt bilde fra deg, Kurt. Man bør alvorlig vurdere å kalle deg Lofotens pr-sjef. Bildene dine gir meg mer lyst til å se mer av Lofoten, enn noen andres.
Du ''maler'' Lofoten som en annen dame maler Sørøya - og begge maler dere herlig godt med kamera.
Jan Frode A.

Dette ble da så flott så flott.

Jada, det kan være lekkert å ligge på magen å betrakte omgivelsene gjennom søkeren. Og ventetida ga deg en flott bonus i form av fuglen som er på vei inn mot klippene.

Vanskelige forhold fotografisk sett som du har mestra med toppkarakter. Det mørke partiet er spennende, og fuglene tilfører mye ekstra. Fine linjer og struktur, og en flott kontrast mot den lysere forgrunnen. Og duverden så mye det grønne og gule gjør her.

Vet ikke om du har noe mere å gå på i nedrekanten; kanskje litt mere luft der slik at rosenroten ikke toucher bildekanten. Men det er uansett småpirk.

mvh Jan Frode
Avsluttet .

Ingen tvil om at du har gjort deg opp mange tanker om komposisjonen. Uansett ble bildet vellykket. Lysforholdene er vanskelige som kommentert tidligere, så jeg er ganske imponert over hva du klarer å få til med din G3.

Rosenroten i forgrunnen satte fin farge på et eller bra bilde.

MvhJRH
Lise Mari L.

Veldig bra igjen Kurt :-) Skarpt og fine farger tross lysforskjellen.

Mvh Lise :)
Inger Anne Maritsdotter V.

En flott komposisjon med den vakre blomsterengen som klorer seg fast i berget i forgrunnen og måkene/krøkkene oppetter fjellsida.

Bra fotografert det her;-)

Mvh Inger Anne
Kurt S.

Takker så mye-:)
Jan Frode: Nei det er dessverre ikke mere å gå på i nedrekanten.
Utsnittet her er som på orginalen.
Det er et lite minus med G3-kameraet at man ofte må se på skjermen istedenfor i søkeren. Det som vises i søkeren er nemlig ikke alltid (avhengig av zoom) det samme som kommer på brikken. Litt dumt. Når det er sol er det litt vanskelig å se hva som er på skjermen.
Kurt
Hege J.

Jeg må si du imponerer meg, Kurt. Har brukt litt tid i dag på å se over endel av bildene dine, og det var virkelig mye flott å se! Synes du er dyktig til å finne interessante motiver, og formidle inntrykkene på en super måte. For en søring som meg er for eksempel naturbildene dine fra det vakre nord spennende å betrakte.

Dette bildet er litt spesielt, synes jeg, i positiv forstand. Du er selv inne på lyset. Måten du har taklet det, er helt topp. Så flott med den friske fargeklatten i front, samtidig som vi kan betrakte skarpe fugler på andre siden av kløfta. Kløfta i seg selv er jo også riktig så interessant.
Fint hvordan linjene i berget på begge sider samsvarer med hverandre og skaper en diagonal i komposisjonen din.
Dette falt virkelig i smak, Kurt!! :-)

Mvh Hege
Roger V.

Hei Kurt
Syntes eksponeringa sitter som et skudd her. Spennende og anderledes motiv fra fuglefjellet.
Har bare en liten bagatell å nevne: Synd at du kuttet måsene i toppen av bildet. Men som sagt bare en bagatell. Ellers veldig severdig.

mvh Roger
Odd Tore S.

Virkelig bra dette, Kurt!
Jeg tar meg hele tiden i å titte over kanten med rosenroten for å se hva som skjuler seg nede i kløfta.
Odd Tore
Kurt S.

Takk for kommentarene til dere siste også.
Mvh Kurt
Helge A.

her har du fått med deg både store og små elementer i naturen i en flott komp. Jeg og er nysjerrig på hva som finnes over kanten her :-)

HAa
Sidsel A.

Flott perspektiv. Blir nesten svimmel. Slutter meg ellers til det ovenstående om tekniske kvalitet, lys, komposisjon etc.
Fortsatt god sommer.
mvh Sidsel
Bjorn F.

Hei Kurt. Dette var et meget vakkert bilde, nydelig med Rosenroten i forgrunnen. Den kommer så godt frem mot den mørke fjellveggen, skaper en fin balanse i bildet.
Hilsen Bjørn
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu