Lyckliga Gatan ...?
Ingen garanti for at det er denne gatestubben i Gamlebyen i Fredrikstad hun Anna-Lena Löfgren sang om i 1967 - men indirekte lys ga i hvert fall fine refleksjoner i de gammeldagse valsede vindusrutene. Mulig at jeg burde ha kuttet vekk nedløpsrenna på høyre siden.
Bildet inngår i albumet Mitt Fredrikstad - En rusletur gjennom byen, sett gjennom mine objektiver.
Fotograf
Utstyr
  • FUJIFILM X-E2
  • Fujinon XF60mm f/2.4 R
  • Brennvidde60.0mm
  • Blenderf/7.1
  • Lukker1/280s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1066919} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Gunnar F.
Godt komponert som alltid fra deg med god tittel og tekst. Nedløpsrenna kan godt få være med. God påske! Mvh Gunnar
Roar K.
Herlig lys og farger for ikke å snakke om skarphet og detaljer.
Kanskje skulle du avsluttet før de to svarte feltene ute på venstrevingen som jeg føler rapper litt oppmerksomhet slik svart og mørkt ofte gjør.
Men ellers supert så da får vi bare håpe at ikke "Den røde hane" kommer og tar dem slik det har gått med en del verneverdig trebebyggelse rundt om.

Roar
Pål M. S.
Du har fått frem noe av det vakre med Gamlebyen, når sola skinner på disse flotte bygningene.
Fine fargetoner og du har fått med deg solskinnet, slik at det ser ut som gull alt sammen. et av dine flotteste etter min mening:-)
Får en del inspirasjon av dine bilder fra Fredrikstad. Så jeg får vel ta meg en tur i Posebyen her i Kristiansand, som har noe av den samme type bygg, dog mesteparten hvite, som seg hør og bør her i sør:-)
Ragnar S.
Vakkert lite parti fra Gamlebyen, du makter å få fram den gode stemning her. Lycklige gatan finns inte mer sang Anna_lena Løfgren, men ser jo til å finnes i din versjon.

Mvh Ragnar S
SveinM M.
Fin "patina" i husveggene, her! :)
Arild T.
Et godt bilde du presenterer her! Her har du full kontroll på lys og skygger, likeledes sort/hvit-balansen.

Hilsen Arild
Walter S.
Takk til Gunnar, Roar, Pål, Ragnar, Svein og Arild for kommentar.

Husrekken vi ser ligger på skyggesiden, mens strølyset som gir gløden på husveggene og i vindusruter kommer fra reflektert sollys fra motsatt side av gaten. Det er slike forhold jeg liker å fotografere i ...

Mvh,
Walter
Vidar Magnus J.
Sjarmerende stilren husrekke, utenom P-skiltet bærer gaten preg av gammel arkitektur og stil, til og med gatellyktene er av eldre tider. Godt stemningsfullt lys og fine farger i husfasadene.
Øyvind L.
Godt utsnitt av ei spennende og særprega gate, Walter. Når du først nevner takrenna, merker jeg at den tar min oppmerksomhet - ellers hadde jeg nok ikke enset den noe mer enn de andre rennene. Men når jeg har sett litt mer på det, syns jeg mer og mer at den skal være der. Rennene på de andre husene er jo tydelige, dermed markere denne første starten på noe gjennomført. Renne eller ikke renne: Et godt bilde i godt lys!
Mvh Øyvind
Walter S.
Hei Øyvind L.
Artig at du graver frem dette bilde fra før Påsken.
- Når det gjelder takrenna så hører den med, men det kan nok være mange meninger om det. Prøvde først uten, men gikk tilbake igjen.

Takk for dine tanker!

Mvh,
Walter
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu