Utstilling
Innholdet i denne artiklen er ikke redaksjonelt

"Tre Fotografer" stiller ut på Sør-Gjæslingan i sommer.

Bak det ikke særlig originale navnet "Tre Fotografer" skjuler det seg tre karer, alle bosatt i Namdalen. Denne sommeren viser de bildene sine langt ute i havgapet.
PRESSEMELDING:

De tre fotografene, Nils Smevik, Ole Martin Evensen og Fred Strømme, de to sistnevnte medlemmer av foto.no, har stilt ut sammen ved flere anledninger tidligere. Sommerens utstilling blir den sjuende i rekken, og kom i stand etter initiativ fra personer fra Norveg; senter for kystkultur og kystnæring i Rørvik; kystbyen i Vikna kommune.

Norveg er en del av den namdalske museeumsfusjonen, "Museum Midt", og forvalter bl.a. Sør-Gjæslingan, et gammelt fiskevær med hus fordelt på flere småøyer langt ute i det værharde havområdet Folda. Initiativtakerne fra Norveg ønsket å arrangere en fotoutstilling med motiver fra dette fiskeværet, og de ønsket også at denne utstillingen skulle vises nettopp der bildene ble tatt.

I en region som egentlig er litt fattig på spektakulære "turistmagneter" er Sør-Gjæslingan noe helt unikt. En gang var det et av landet største fiskevær sør for Lofoten, med så mange som 4000 fastboene, og over 90 rorbuer. Da nedgangstidene kom, forfalt også dette fiskeværet, men mange av bygningene er oppusset, og fungerer i dag bl.a. som overnattingsteder for besøkende til fiskeværet. De har det etterhvert blitt så mange av at Gjæslingan nå har egen heltidsanatt guide hele sommersesongen, som viser fram bl.a. den gamle væreier-boligen. trandamperiet, salteriet og selvsagt krambua, som også selger nødvendige varer til de besøkende. Fiskarheimen, der utstllingen arrangeres, er en stor nyrestaurert bygning , som i tillegg til kafe om sommeren også huser et lite kapell.

De tre fotografene tilbrakte to hektiske dager på Sør-Gjæslingan i fjor sommer, og resultatet av dette oppholdet er det som nå skal vises på Fiskarheimen. Bildene, i underkant av 40, kan best beskrives som en blanding av dokumentasjon og høyst private tolkninger av et gammelt og verdifullt kystmiljø. Utstillingen blir stående til midten av august, og vil senere på høsten også bli vist på Norveg i Rørvik.
Fred Strømme - Fiskeværet Sør-Gjæslingan
Fiskeværet Sør-Gjæslingan
Fred Strømme

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu